woensdag 17 augustus 2011

MACARONS - LADURÉEGisteren kwamen mijn ouders terug van vakantie met... macarons van Ladurée, de koning van de macarons!
Wat een sensatie, alleen de doos uitpakken was al een ervaring op zich. Alles zat prachtig ingepakt in een sjieke papieren tas en omwikkeld met mooi bedrukt folie. De macarons zaten in een stevige doos met een lint er omheen, alles in de zoete zachte kleurtjes die zo typisch zijn voor het Parijse Ladurée.
Na het feest van het uitpakken kon het echte feest van het proeven beginnen! Ter vergelijking hadden mijn ouders ook een doosje macarons van een andere, ook goede, maar niet zo bekende, banketbakker meegenomen. Het verschil was niet moeilijk te proeven: in de macarons van Ladurée is de amandelsmaak van het beslag nog heel goed te proeven, bij de andere macarons werd dit overstemd door de andere smaakmakers die er in gestopt waren. Wat overigens absoluut niet wil zeggen dat de macarons van Ladurée niet allemaal hun eigen typische smaak hebben. Integendeel juist, de smaken zijn overweldigend en zacht tegelijkertijd en blijven erg lang hangen, heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten